Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten

Innovatiecluster Drachten

U bevindt zich hier: Home | Uitvoering | Economie | Innovatiecluster Drachten

Innovatiecluster Drachten

Bedrijven die zich bezig houden met high tech vormen samen een belangrijk stuk werkgelegenheid in Drachten. De gemeente Smallingerland en de provincie Fryslân ondersteunen het ICD.

.

Innovatiecluster Drachten is een internationaal werkend ecosysteem van samenwerkende High Tech bedrijven en kennisinstellingen die vooroplopen met innovaties en concurrerend zijn in de wereldmarkt.

Werken bij de ICD bedrijven betekent bijdragen aan de oplossingen voor de grote uitdagingen van de toekomst. Dat zijn de ‘Big 5 van de High Tech’: 3D metal printing, Remote sensoring en big data, Robotics, Visual intelligence en All electric propulsion. Dat doet het ICD door de modernste product-, ict,- en procestechnologieën te gebruiken of waar nodig zélf te ontwikkelen. Dat kan door de unieke pre-competitieve samenwerking van hun R&D-afdelingen.

Het resultaat is meer dan 50 nieuwe productintroducties per jaar wereldwijd. Producten die onder andere mensenlevens redden, de bediening van complexe systemen kinderlijk eenvoudig maken en producten die zijn afgestemd op de individuele wensen en behoeften van consumenten en die data toegankelijk maken om de kwaliteit van voedsel te verbeteren.

 

.