Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten

Bedrijfspanden

U bevindt zich hier: Home | Uitvoering | Economie | Bedrijfspanden

Bedrijfspanden

Drachten heeft een passend pand voor elke soort bedrijf

Bedrijventerrein Burmaniapark

Direct aan de N31 ligt de bedrijventerrein Burmaniapark. Dit kleinere bedrijventerrein aan de noordelijke uitvalsweg van Drachten kenmerkt zich door een aantal showroombedrijven en kavels voor wonen en werken.

Kenmerken

Grootte terrein: 8 hectare
Soort bedrijven: bedrijven met een showroom zoals autobedrijven, keukenzaken, groothandel op de zichtstrook. Wonen en werken in de achterliggende wijk.

Bedrijventerrein De Swetten

Het terrein de Swetten is één van de eerste bedrijventerreinen in Drachten. Het ligt dicht bij het centrum. Hier zijn van oudsher de grote industriële bedrijven gevestigd zoals Fenner Dunlop, Phillips en Schuil duimstokken. Transformatie van bestaande panden naar een andere functie ligt voor de hand.

Kenmerken

Totaal netto oppervlak: 40 hectare
Soort bedrijven: industrie. Transformatie van panden naar andere functies mogelijk

Bedrijventerrein Martin Luther King (MLK) Boulevard

Dit bedrijventerrein ligt bij het centrum en is goed bereikbaar per openbaar vervoer. Er is ruime gratis parkeergelegenheid.

Kenmerken

Grootte terrein:20 hectare 
Soort bedrijven: doe-het-zelfzaken, meubelzaken en andere detail- en handelsbedrijven in de woonbranche.
Inlichtingen over verhuur: J.H. Bakker, Healey & Bakker, telefoon 020 3014247, 020 3014242

Morra park

Hoogwaardig bedrijvenpark in combinatie met de achterliggende woonwijk. Duurzame bouw en gebruik van milieubewuste energiebronnen.

Kenmerken

Grootte terrein: 1,6 hectare
Soort bedrijven: wonen- en werken locaties en een bedrijfsverzamelgebouw met flexwerkplekken, gemeenschappelijke vergaderruimtes, receptie en andere faciliteiten. Populaire locatie voor werken vanuit huis.

Bedrijfsterrein Centrum

Op verschillende plaatsen in het centrum zijn kantoorpanden. Van monumentale gebouwen tot grote kantorenpanden. In het voetgangersgebied zitten zowel de grote winkelketens als de kleinere detailhandel. Uitgaansgelegenheden en avondhoreca zijn vooral te vinden op de Kaden. Alle locaties zijn uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. Vaak beschikken de panden (deels) over eigen parkeervoorzieningen. In het centrum zijn tijdens kantooruren voldoende parkeerplaatsen beschikbaar.

Kenmerken

Grootte terrein: 5 hectare
Soort bedrijven: detailhandel, horeca, kantoor, dienstverlening, wonen