Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten

Werk aan Noorder- en Zuiderhogeweg

U bevindt zich hier: Home | Nieuws | Nieuws | Januari | Beide rijrichtingen blijven open voor verkeer.

Werk aan Noorder- en Zuiderhogeweg

Geplaatst: 5-2-2019

Beide rijrichtingen blijven open voor verkeer.

In de loop van maart starten wij met asfalteringswerkzaamheden aan de Noorder- en Zuiderhogeweg in Drachten. De beide rijrichtingen blijven open voor verkeer.


Wat gaat er gebeuren?
De huidige geluidsreducerende asfaltlaag stamt uit 2003 en is toe aan vervanging. Eerst wordt deze deklaag eraf gehaald. Vervolgens wordt gekeken of de lagen eronder onbeschadigd zijn. Mocht dit niet het geval zijn, dan worden deze stukken gerepareerd. Daarna komt er een nieuwe laag geluidsreducerend asfalt op. Naast de twee rijrichtingen krijgen de rotondes bij de Loswal en de Tussendiepen ook een nieuwe deklaag.

Wanneer start het werk?
Bij het asfalteren van geluidsreducerende asfalt mag het niet koud zijn en moet de temperatuur stabiel boven de tien graden zijn. Afhankelijk van de weersomstandigheden verwachten wij dat aannemer BAM eind maart kan starten. De werkzaamheden gaan bij gunstige weersomstandigheden ongeveer vier weken duren.

Is er ook verkeershinder?
Wij proberen de verkeershinder zoveel mogelijk te beperken. Tijdens de werkzaamheden blijft steeds één baan van beide richtingen open. Er kan dus gewoon doorgereden worden, maar de verkeersnelheid zal wel lager liggen. Om de werkzaamheden veilig te laten verlopen stellen we een snelheidsbeperking in van 30 km per uur. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Zodra de werkzaamheden starten, informeren wij u via de Breeduit, onze website en social media.

Dit artikel delen op: mail Twitter Facebook LinkedIn