Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten

MAX Mobiel loopt op rolletjes

U bevindt zich hier: Home | Nieuws | Nieuws | Januari | MAX Mobiel loopt op rolletjes

MAX Mobiel loopt op rolletjes

Geplaatst: 20-2-2019

Sinds begin 2017 rijdt de Max Mobiel door het centrum van de gemeente.

Voor 1 euro per rit kan dit voertuig elke doordeweekse dag gehuurd worden door mensen die zelf geen vervoersmiddel hebben, maar wel hulp nodig hebben bij het reizen. Vanaf 25 februari komt er een tweede MAX Mobiel, zodat we nog meer mensen kunnen bedienen.

Wat is de MAX Mobiel?
De MAX Mobiel is een klein, elektrisch autootje dat geschikt is voor twee personen en mag net als een scootmobiel gebruikmaken van de straat, het fietspad en het trottoir. Gebruikers van het voertuig kunnen tot aan de voordeur opgehaald en afgezet worden, zelfs bij winkels. Dat maakt het doen van boodschappen of een bezoek brengen aan familie of vrienden nóg gemakkelijker. Twee MAX Mobielen rijden vanaf eind februari door het centrum van de gemeente, eerst voor de duur van twee jaar. Na die twee jaar wordt de balans weer opgemaakt. Het project is een samenwerking tussen MOS, De Friese Wouden, ZuidOostZorg en de gemeente.

Vrijwillige, getrainde chauffeurs
De MAX Mobiel wordt bestuurd door vrijwillige, getrainde chauffeurs. Er is een speciale verkeerstraining ontwikkeld voor het besturen van een Max Mobiel. In een middag met een theorie- en een praktijkgedeelte worden de vrijwilligers voorbereid op het rijden met de MAX Mobiel in het verkeer. Naast het besturen van de MAX kunnen zij ook helpen bij het in- en uitstappen of het opbergen van een rollator of rolstoel.

Hoe werkt het?
De Max Mobiel is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur. Een rit kost € 1,-. U kunt een rit uiterlijk een dag van tevoren aanvragen bij het Servicebureau van de MOS. Zij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 11.00 uur via 0512-515598.

Dit artikel delen op: mail Twitter Facebook LinkedIn