Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten

Gladheidsbestrijding staat weer klaar

U bevindt zich hier: Home | Nieuws | Nieuws | Januari | Gladheidsbestrijding staat weer klaar

Gladheidsbestrijding staat weer klaar

Geplaatst: 23-1-2019

Meer informatie over onze gladheidsbestrijding

Afgelopen november is de winterdienst begonnen. Deze duurt tot en met maart. Samen met MeteoGroup houdt de gemeente de weersomstandigheden en wegdektemperatuur in de gaten en vlak voordat de gladheid inzet beginnen wij met strooien. De gemeente is ingedeeld in 9 hoofdroutes waar we strooien en heeft een totale lengte van 565 kilometer. De hoofdroutes kunt u bekijken in lees verder. Ook kunt u een papieren versie ophalen bij het gemeentehuis en de Tussendiepen 78.

Welke straten strooien wij?
Standaard strooien wij eerst de doorgaande hoofdwegen en de hoofdroutes naar en uit de dorpen en steden.
 
Strooit de gemeente ook op fietspaden?
Verharde fietspaden en fietsroutes (in de bebouwde kom en langs buitenwegen) worden automatisch ook gestrooid of geruimd bij het strooien van de hoofdroutes. Fietspaden die hierbuiten vallen worden niet gestrooid. 

Wat doen we bij extreme slipgevaarlijkheid?
Bij abnormale slipgevaarlijkheid (bijvoorbeeld ijzel) en bij sneeuwval zullen alle wegen en straten worden gestrooid of geruimd. Daarbij ligt de prioriteit bij het strooien van de 9 hoofdroutes. Daarna strooien we in woonwijken.

Wat kunt u zelf doen bij gladheid?
U kunt zelf de stoep rond uw woning strooien en probeer buren te helpen die dat niet zelf kunnen. Daarnaast is het belangrijk om voorzichtig te rijden en probeer de kortste weg naar de hoofdroutes waar gestrooid is te nemen.
Sneeuw 2

Dit artikel delen op: mail Twitter Facebook LinkedIn

Lees verder