Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten

Gemeente treft schikking Drachtstervaart

U bevindt zich hier: Home | Nieuws | Nieuws | Januari | Gemeente treft schikking Drachtstervaart

Gemeente treft schikking Drachtstervaart

Geplaatst: 12-2-2019

Het college heeft een schikking getroffen met de Wind Groep met betrekking tot het project Drachtstervaart.

Het college van B. en W. heeft een schikking getroffen met Wind Holding BV en Vastgoed Noord Ontwikkeling en Realisatie BV, beide onderdeel van de Wind Groep in Drachten. In het project Drachtstervaart zijn de afgelopen jaren meerdere vorderingen van de gemeente op de B.V.'s ontstaan, onder andere de in 2012 overeengekomen van de heropening van het Moleneind en de ontbinding van de projectovereenkomst over woningbouw in Drachtstervaart West. Omdat van deze vorderingen onzeker was of betaling zou plaatsvinden, is destijds een voorziening in de gemeentelijke begroting opgenomen.

Uit gesprekken met de directie van Wind Groep en de consultatie van een juridisch adviseur blijkt dat betaling van de betreffende vorderingen nu en in de toekomst niet mogelijk is. Ook het aanvragen van een faillissement zal niet  leiden tot betaling en wel tot veel kostbare en langdurige  juridische procedures. De gemeente is daarom een schikking overeengekomen waarbij de Wind Groep een bedrag betaalt en waarbij beide partijen de boeken sluiten. De raad heeft inmiddels een toelichtende brief ontvangen van het college over het bereikte akkoord.
Burgemeester Tom van Mourik: "We maken nu schoon schip. Niets doen is geen optie, dan lopen de kosten de komende jaren verder op. Verdere procedures kosten handen vol geld en zullen niet tot vergoedingen aan de gemeente leiden. De nieuwe raad en het nieuwe college zijn met deze schikking van deze vervelende situatie af ."

Dit artikel delen op: mail Twitter Facebook LinkedIn