Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten

Bent u de nieuwe gemeentedichter?

U bevindt zich hier: Home | Nieuws | Nieuws | Januari | Bent u de nieuwe gemeentedichter?

Bent u de nieuwe gemeentedichter?

Geplaatst: 12-2-2019

De gemeente is op zoek naar een nieuwe gemeentedichter.

De huidige gemeentedichter, Andries de Jong, neemt dit voorjaar afscheid. Wie volgt hem op en mag de komende twee jaren bij bijzondere gelegenheden of gebeurtenissen gedichten schrijven en voordragen?

Waar zijn we naar op zoek?
We zoeken een creatief persoon die met zijn of haar gedichten de inwoners van Smallingerland met een andere, frisse blik laat kijken naar het dagelijks leven in de gemeente. Deze man of vrouw hoeft geen professioneel dichter te zijn. Wel is het nodig dat de nieuwe dichter in Smallingerland woont of werkt en minimaal 18 jaar oud is. Onze opdracht voor de gemeentedichter is het maken van minimaal vijf gedichten per jaar en deze eventueel voor te dragen. De dichter draagt soms ook bij andere niet-gemeente gerelateerde activiteiten voor. Dit is in overleg met de dichter. U krijgt € 150,- vergoeding per gedicht. De gemeentedichter is een functie voor twee jaar.

Doe mee!
Meedoen aan de verkiezing kan door twee gedichten in te sturen en een korte motivatie waarom u gemeentedichter wilt worden. Een gedicht moet gaan over het thema 'Mienskip', het onderwerp van het tweede gedicht is een vrije keuze van de dichter. Friese en Nederlandse gedichten zijn welkom. Een jury selecteert de inzendingen en wijst drie genomineerden aan. Deze genomineerden mogen op vrijdag 26 april hun gedichten voordragen. De deskundige jury maakt daarna de naam van de nieuwe gemeentedichter bekend.

U kunt uw gedichten en motivatie tot 25 maart insturen naar
gemeente@smallingerland.nl ter attentie van mevrouw J. Abels.

 

Dit artikel delen op: mail Twitter Facebook LinkedIn