Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten

Afvalinzameling besproken in de raad

U bevindt zich hier: Home | Nieuws | Nieuws | Januari | Afvalinzameling besproken in de raad

Afvalinzameling besproken in de raad

Geplaatst: 24-1-2019

Dinsdag 22 januari heeft de gemeenteraad vergaderd over een extra inzamelmoment van het restafval in de zomermaanden. D66 diende hierover een motie in naar aanleiding van de petitie en vragen van inwoners.

Er is vanuit de gemeenteraad begrip voor de zorgen van een deel van de inwoners, maar de meerderheid van de raad geeft aan dat bij goed scheiden het haalbaar is om de grijze rolemmer 13x per jaar te legen. Daarom wachten we eerst de effecten van de maatregel af. De meerderheid van de gemeenteraad ondersteunt de manier waarop het college uitvoering geeft aan de wensen van de raad.

De indieners besloten de motie niet in stemming te brengen. De opstellers van de petitie worden uitgenodigd om met wethouder Piet de Ruiter in gesprek te gaan. De resultaten en ervaringen over het eerste kwartaal worden met de gemeenteraad gedeeld.

Gezinnen met 2 of meer kinderen onder de vier jaar kunnen een extra luierrolemmer krijgen. Inwoners met een medische indicatie kunnen ook een extra rolemmer krijgen. Inwoners die tegen andere problemen aanlopen, kunnen contact opnemen met de afdeling Regon MilieuService. We kijken dan samen naar een oplossing.

Dit artikel delen op: mail Twitter Facebook LinkedIn