Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten

Praat mee over #ditissmallingerland

U bevindt zich hier: Home | Nieuws | Nieuws | Oktober | Praat mee over #ditissmallingerland

Praat mee over #ditissmallingerland

Geplaatst: 31-10-2018

Kom ook op 26 november meepraten over de omgevingsvisie van Smallingerland.

Afgelopen voorjaar hield de gemeente een enquête onder inwoners, werkenden en bezoekers. De enquête is onderdeel van de campagne #ditissmallingerland en vormt de opmaat van de omgevingsvisie voor de gemeente. Meld je aan voor de bijeenkomst op maandagavond 26 november.

Naast het bespreken van de enquêteresultaten is er een inspirerende gastspreker en een interactief programma. De gemeente nodigt je van harte uit om hierbij aanwezig te zijn. De avond start vanaf 19.00 uur in schouwburg De Lawei en duurt tot ongeveer 22.00 uur. Wil je erbij zijn? Meld je aan voor deze bijeenkomst via i.poortenaar@smallingerland.nl.

De enquête
Geïnterviewden waaronder met name inwoners, zijn positief over de eigen leefomgeving. Zij zijn positief over de vele voorzieningen in de directe nabijheid zoals winkels, medische voorzieningen, sport, werk, cultuur, recreatie, bos en water. Ook de goede bereikbaarheid met de fiets, OV en auto krijgt waardering. En ondanks dat alles zo dicht bij elkaar ligt, wordt de omgeving toch als rustig, gemoedelijk en ruimtelijk ervaren. Ook zijn er interessante tegenstellingen: de één vindt een rustige woonomgeving heel waardevol, de ander vindt dit juist saai. Veel genoemde termen zijn 'gemoedelijk en vriendelijk', terwijl ook wordt aangegeven dat mensen zich alleen voelen staan omdat ze er 'niet tussen komen'.

Dit zijn enkele uitkomsten van de enquête die de gemeente dit voorjaar onder inwoners, werkenden, ondernemers en bezoekers hield. De enquête is afgenomen onder een steekproef van 3.000 inwoners. Ook zijn op 17 locaties in de gemeente straatenquêtes gehouden en zijn via diverse media oproepen gedaan om een online enquête in te vullen. Dit heeft geleid tot bijna 800 inzendingen. Een onderzoeksbureau verwerkte de inzendingen en de uitkomsten worden gebruikt voor de Omgevingsvisie, waarin de toekomst van Smallingerland wordt beschreven. Om te weten waar de gemeente in de toekomst met Smallingerland naartoe wil, is het belangrijk om te weten hoe de diverse doelgroepen zoals inwoners nú denken over Smallingerland. De uitkomsten van de enquête zijn goed bruikbaar om de identiteit van Smallingerland verder te omschrijven.

Meer informatie vind je op www.dwjm.nl/ditissmallingerland  

 

 

Dit artikel delen op: mail Twitter Facebook LinkedIn