Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten

De bladkooien staan er weer!

U bevindt zich hier: Home | Nieuws | Nieuws | Oktober | De gemeente leegt de bladkooien eens per week. Is er veel blad? Dan komen we vaker.

De bladkooien staan er weer!

Geplaatst: 16-10-2018

De gemeente leegt de bladkooien eens per week. Is er veel blad? Dan komen we vaker.

Er staan op dit moment 140 bladkooien in de gemeente. Wij plaatsen niet meer kooien, maar wilt u toch graag een bladkooi in uw straat? Dan zetten wij uw verzoek op de lijst. We kunnen niet beloven dat u een bladkooi krijgt. Wordt een bladkooi ergens anders nauwelijks of verkeerd gebruikt? Dan verplaatsen wij de bladkooi naar een plek waar hij beter gebruikt wordt. Op sommige locaties staan dit jaar geen bladkooien. Dit komt omdat de bladkooi vorig jaar vernield of gestolen is.

Waarom verzamelt de gemeente bladeren?
Van bladafval krijg je een betere compost en de kosten voor de verwerking van het blad zijn lager dan ander tuinafval. Door de inzameling van bladafval raakt uw gft-rolemmer minder snel vol en hoeft u niet naar het ecostation om uw bladafval daar in te leveren.

Welk afval mag niet in de bladkooi?
De bladkooien zijn alleen bedoeld voor bladeren. Zakken met bladafval, gras, takken, onkruid, huisvuilzakken, gft, oud-papier, blikjes, stro, etc. mogen niet in de bladkooi. We verplaatsen de bladkooi als er teveel rotzooi in terecht komt of als de bladkooi vernield wordt. Klein tuinafval kunt u kwijt in de gft-rolemmer. Grof tuinafval levert u in bij het ecostation aan De Hemmen.

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Regon Milieu Service via 0512-581234 of stuur uw vraag naar afval@smallingerland.nl.

Dit artikel delen op: mail Twitter Facebook LinkedIn