Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten

Met AV Frieso verzekerd

U bevindt zich hier: Home | Nieuws | Nieuws | November | Met AV Frieso verzekerd

Met AV Frieso verzekerd

Geplaatst: 28-11-2018

Verzekerd voor € 132,87 per maand

De gemeente vindt het belangrijk dat iedereen goed verzekerd is tegen ziektekosten. Heeft u een laag inkomen en een laag vermogen? Dan kunt u bij de gemeente de collectieve zorgverzekering AV Frieso aanvragen.

Wat kost de zorgverzekering?
De AV Frieso kost u € 132,87 per maand. De verzekering is eigenlijk duurder en kost € 175,70 per maand, maar de gemeente betaalt dit verschil.

Wat krijgt u?
De AV Frieso is een speciale verzekering van De Friesland Zorgverzekeraar met een zéér uitgebreid pakket. Zo krijgt u naast de basisverzekering bijvoorbeeld ook een vergoeding voor:

  • de eigen bijdrage Wmo
  • tandheelkundige zorg voor volwassenen
  • fysiotherapie
  • vergoeding voor een bril.

Is AV Frieso ook voor chronisch zieken en gehandicapten?
De AV Frieso vraagt geen medische verklaring en u wordt altijd geaccepteerd. Ook als u chronisch ziek of gehandicapt bent.

Wat zijn de voorwaarden?
De AV Frieso is bedoeld voor personen met een laag inkomen en vermogen die een dergelijk pakket anders niet zouden kunnen betalen. U kunt daar om alleen deelnemen als uw inkomen lager is dan 115% van het sociaal minimum en u geen of weinig vermogen heeft. Op smallingerland.nl vindt u meer informatie over de voorwaarden.

Hoe vraagt u AV Frieso aan met een bijstandsuitkering?
Bent u nog niet verzekerd bij AV Frieso? Dan ontvangt u binnenkort een brief van de gemeente met uitleg om AV Frieso aan te vragen. U kunt dan vanaf 1 januari 2019 verzekerd zijn. Ontvangt u deze brief niet en heeft u
toch belangstelling? Neem dan voor 14 december 2018 contact op met uw consulent.

Ontvangt u geen bijstandsuitkering, maar wilt u AV Frieso wel aanvragen?
U kunt een aanvraag indienen als u een laag inkomen en vermogen hebt. Gebruik hiervoor het aanvraagformulier. Deze is ook verkrijgbaar bij de balie van het gemeentehuis. Bent u nog niet verzekerd bij De Friesland Zorgverzekeraar? Dan moet u eerst overstappen. Op www.defriesland.nl vindt u meer informatie of bezoek het servicecentrum van De Friesland Zorgverzekeraar bij Sûnenz aan de Burgemeester Wuitenweg 140B in Drachten.

Heeft u een betalingsachterstand van uw zorgverzekering?
Als u hierdoor niet verzekerd kunt worden bij de AV Frieso, neem dan zo snel mogelijk contact op met het Ping-loket in het gemeentehuis. Zij zijn open op werkdagen van 08.30 tot 12.00 uur.

Heeft u nog vragen?
Voor vragen over de voorwaarden van AV Frieso kunt u bellen met de afdeling Sociale Zaken. Dat kan op werkdagen van 08.30 tot 10.00 uur via 0512-581234. Ontvangt u een uitkering? Stel uw vraag
dan aan uw consulent.

Dit artikel delen op: mail Twitter Facebook LinkedIn

Lees verder