Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten

CdK ontvangt profielschets burgemeester

U bevindt zich hier: Home | Nieuws | Nieuws | November | CdK ontvangt profielschets burgemeester

CdK ontvangt profielschets burgemeester

Geplaatst: 8-11-2018

Donderdag 1 november stelde de gemeenteraad de profielschets voor de nieuwe burgemeester vast. Vervolgens bood de voorzitter van de vertrouwenscommissie, Sandra de Jong (ELP), het document aan aan de Commissaris van de Koning (CdK), Arno Brok.

Inwoners konden hun mening geven
Om ook u als inwoners van onze gemeente aan het woord te laten over het profiel van de nieuwe burgemeester is er een enquête gehouden. Hierop hebben 357 mensen hun mening gegeven over tien stellingen. Hieruit kwam dat deze inwoners hun nieuwe burgemeester onder andere zien als iemand die zich in de wijken en dorpen laat zien, communiceert over zaken die spelen, zichtbaar aanwezig is bij evenementen en een informele houding heeft. Van de uitkomsten van de enquête is een rapportage gemaakt.

Profielschets
De input van deze inwoners heeft de vertrouwenscommissie, bestaande uit alle fractievoorzitters van de gemeenteraad en ondersteund door adviseurs, meegenomen bij het opstellen van de profielschets. De commissie vindt het onder andere belangrijk dat de nieuwe burgemeester betrokken is, de Friese taal snel passief beheerst, daadkrachtig is en beschikt over een goed analytisch vermogen.  
Procedure
Op basis van de profielschets stelt het ministerie van Binnenlandse Zaken een vacature op waarop kandidaten kunnen solliciteren. De eerste selectie wordt gedaan door de Commissaris van de Koning. De verwachting is dat Smallingerland in het voorjaar van 2019 de nieuwe burgemeester kan verwelkomen. 
 
.

Commissaris van de Koning, Arno Brok en voorzitter van de vertrouwenscommissie, Sandra de Jong (foto Harry Blokzijl)

 

Dit artikel delen op: mail Twitter Facebook LinkedIn