Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten

Lintjesregen 2019

U bevindt zich hier: Home | Nieuws | Nieuws | Mei | Aanvragen voor 1 juli a.s.

Lintjesregen 2019

Geplaatst: 12-6-2018

Aanvragen voor 1 juli a.s.

Bij de lintjesregen reiken wij koninklijke onderscheidingen uit aan personen die een bijzondere prestatie, of beter gezegd voor een reeks bijzondere prestaties, in het maatschappelijke leven hebben verricht. Iedereen kan iemand voordragen. Voor de lintjesregen van 2019 moet een voorstel voor 1 juli a.s. bij de gemeente ingeleverd zijn.

Alvast nadenken over een voordracht
Het lijkt nog wat vroeg, maar het is nu al tijd om eens na te denken over de vraag of iemand in uw omgeving in aanmerking komt voor een koninklijke onderscheiding. Misschien werkt er bij u in het bedrijf of woont er bij u in de buurt iemand die al jaren actief is in het vrijwilligerswerk, of die zich bij het uitoefenen van zijn functie op bijzondere manier onderscheidt. U kunt dan overwegen de betrokkene voor te dragen voor een lintje.

Wie komt in aanmerking?
In het algemeen geldt dat iemand in aanmerking komt voor een koninklijke onderscheiding als hij of zij:
• zich lange tijd (richtlijn 15 tot 20 jaar) heeft ingezet voor de samenleving;
• een voortrekkersrol heeft vervuld of een voorbeeld is voor anderen;
• alleen of samen met anderen een uitzonderlijke prestatie leverde (dat kan ook een heldendaad zijn);
• in zijn of haar werkkring een bijzondere prestatie leverde die uitgaat boven wat normaal gesproken verwacht mag worden. Een prestatie die niet alleen belangrijk is voor de onderneming zelf, maar ook voor de samenleving.

Aanmelden voor 1 juli a.s.
Het beoordelen van een voordracht neem veel tijd in beslag. Het is daarom belangrijk dat u de aanvraag voor 1 juli 2018 bij de gemeente inlevert.
Is er een speciale gelegenheid waarbij de onderscheiding uitgereikt kan worden? Lever de aanvraag dan minstens 4 tot 6 maanden voor de gewenste uitreikingsdatum in.
Wie een kandidaat, woonachtig in de gemeente Smallingerland, wil voordragen kan contact opnemen met de afdeling Bestuursondersteuning van de gemeente, tel. 0512-581234.

Dit artikel delen op: mail Twitter Facebook LinkedIn