Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten

Geslaagde turfrace 2018

U bevindt zich hier: Home | Nieuws | Nieuws | Mei | Geslaagde turfrace 2018

Geslaagde turfrace 2018

Geplaatst: 29-5-2018

Met feestelijke start op vrijdag en zeilwedstrijd op zaterdag

16 skûtsjes en 11 zeilpramen deden zaterdag mee aan de turfrace. De schippers streden samen met hun bemanning om de snelste tijd tussen Drachten en Leeuwarden. Na het startschot door directeur LF2018, Tjeerd van Bekkum, vertrokken de schepen zaterdagochtend uit de passantenhaven. Er mocht tot aan de finish worden geboomd, gejaagd en gezeild.

Met veel toeschouwers, muziek en feestelijkheden langs de route, arriveerden de schepen aan het eind van de middag in Leeuwarden. Pieter-Jilles Tjoelker kwam met zijn bemanning en skûtsje Sterke Jerke als eerste over de finish. In de kleine klasse won Henk Regts met zijn zeilpraam Swarte Swaen.

Het provinciale statenjacht onthaalde de skûtsjes. Na een concert op het water in het centrum van de stad kreeg provincie Fryslân het cadeau overhandigd van gemeente Smallingerland en de organisatie: een uniek zeildoek.

De turfrace 2018 had in het kader van LF2018 een extra feestelijk tintje en bestond zelfs uit twee dagen. De start was op vrijdag met een jaagwedstrijd en verschillende feestelijkheden rond de Drachtster passantenhaven. Meer over de turfrace in Breeduit van deze week.


Foto's Harry Blokzijl

Dit artikel delen op: mail Twitter Facebook LinkedIn