Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten

Feest voor de Leister Igge in Opeinde

U bevindt zich hier: Home | Nieuws | Nieuws | Mei | Feest voor de Leister Igge in Opeinde

Feest voor de Leister Igge in Opeinde

Geplaatst: 23-5-2018

Op weg naar een nieuwe school

In het bijzijn van alle kinderen van basisschool de Leister Igge en de kinderen van kinderopvang Vandaag en Oink! ondertekenden de gemeente Smallingerland en Meerbouw Rotterdam vorige week de samenwerkingsovereenkomst voor de bouw van de nieuwe school.
Vlak voor de ondertekening liet het oudste kind van de school een grote vulpen zakken vanaf het dak. Het jongste kind van de school overhandigde de vulpen aan wethouder Ron van der Leck. Om dit moment te vieren werd iedereen getrakteerd op ijs.
De nieuwbouw komt steeds dichterbij. De omgevingsvergunning is al aangevraagd. De Leister Igge wordt in de zomervakantie volledig gerenoveerd tot een eigentijds kindcentrum waar plek is voor de basisschool, peuteropvang en kinderopvang.

Nul op de meter
De renovatie is onderdeel van een pilot project van Platform 31. We willen de eerste school in Nederland zijn met het zogenaamde Nul op de meter. Dat betekent dat het gebouw net zoveel energie opwekt als dat het verbruikt. Het gebouw wordt ook gasloos. Op dit moment is er nog geen enkel schoolgebouw met Nul op de Meter. Best bijzonder dus!
 

 

Dit artikel delen op: mail Twitter Facebook LinkedIn