Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten

Wike fan Rink afgesloten

U bevindt zich hier: Home | Nieuws | Nieuws | Juni | Wike fan Rink afgesloten

Wike fan Rink afgesloten

Geplaatst: 29-6-2018

Activiteiten goed bezocht

De Wike fan Rink zit erop. De verschillende activiteiten waarbij de Friese taal en literatuur en het leven en werk van Rink van der Velde centraal stonden werden goed bezocht.

Terugblik
De week startte op vrijdag met de uitreiking van de Rink van der Veldepriis 2018. Willem Schoorstra won met zijn roman De nacht fan Mare en kreeg uit handen van wethouder Marjan Sijperda een beeld van Anne Woudwijk en een cheque van 2000 euro. De uitreiking werd gecombineerd met de start van het schrijversseizoen in de Skriuwersarke in de Veenhoop. De donderdag ervoor ontving burgemeester Van Mourik het eerste exemplaar van de heruitgave van Beafeart nei Saint-Martin.

De sutelaksje in Oudega leverde maandagavond ruim 2300 euro op. Een deel van de opbrengst gaat naar Kulturele kommisje Aldegea. Dinsdagavond was er een literaire avond in de bibliotheek met de genomineerde schrijvers voor de Rink van der Veldepriis.

In café Marktzicht werd Johannes van Smeden donderdagavond uitgeroepen tot winnaar van de kroegverhalenwedstrijd voor zijn verhaal In kofferbak fol knynen. Zijn prijs: een kilo 'rikke iel'. Het winnende verhaal staat rechts van dit bericht. Een kennisquiz over Rink van der Velde maakte de avond compleet.

Vrijdag opende in de Grote Kerk de tentoonstelling Thuis met werk van Anne Woudwijk. Inspiratie haalde Woudwijk uit het leven van de Indianen in Noord-Amerika. Deel 2 van de tentoonstelling gaat over de reis der dieren en is te bezichtigen in de Doopsgezinde kerk. De film Beitelje yn 'e siel die Johan ter Elst maakt over Anne Woudwijk als mens en kunstenaar draaide vrijdagavond voor het eerst en is, net als beide tentoonstelling, tot half september iedere zaterdagmiddag te bezichtigen.

Het laatste officiële optreden van de band Bokwerder Onbelang was zaterdag ook de laatste activiteit in de Wike fan Rink. Voor een aantal bandleden was Van der Velde een bekende. De naam van de band is een knipoog naar het Bokwerts, de taal van Van der Velde. In café Marktzicht, waar de week ook begon, bezorgden de bandleden de bezoekers een muzikaal avondje.

LF2018
De Wike fan Rink was onderdeel van LF2018. Gemeente Smallingerland, Tresoar, Stifting FLMD en It Fryske Gea werkten hierin samen met een vrijwilligers. 

Links winnaar van de schrijfwedstrijd Johannes van Smeden. Daarnaast de 4 andere genomineerden.

foto Harry Blokzijl

Dit artikel delen op: mail Twitter Facebook LinkedIn