Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten

Tentoonstelling Bestemming Drachten

U bevindt zich hier: Home | Nieuws | Nieuws | Juni | Tentoonstelling Bestemming Drachten

Tentoonstelling Bestemming Drachten

Geplaatst: 25-6-2018

Op 29 juni, tijdens Simmerdeis, opent de tentoonstelling Bestemming Drachten 2018 in De Sluisfabriek.

Kunstenaars presenteren hier drie maanden lang hun visie op de toekomst van Drachten. Komt u ook kijken?

Bestemming Drachten is een project van de gemeente om stadsmarkeringen bij de toegangswegen naar Drachten te plaatsen. Voor Noord-, Oost- en Zuid-Drachten zijn de ontwerpen al klaar. Voor West gaat het net even wat anders. Het water is de toegangsweg vanuit het westen, het waterfront genaamd. Dit gebied is volop in ontwikkeling en vormt een belangrijke schakel tussen Drachten en het Friese Merengebied. De ideeën van kunstenaars Melle Smets, Yasser Ballemans, Henk Hofstra en William Speakman zijn te zien op de tentoonstelling. Bij de vormgeving van dit gebied wil de gemeente Smallingerland alle Drachtsters betrekken. Als u ideeën heeft voor het waterfront, denk en doe vooral mee met de workshops van deze kunstenaars. Voor meer informatie zie www.bestemmingdrachten.nl.

Van harte welkom op de opening
De tentoonstelling wordt op vrijdag 29 juni om 17.30 uur geopend door onze nieuwe wethouder Kunst en cultuur, Marjan Sijperda. U bent van harte welkom om bij deze opening te zijn. U hoort meer over het project Bestemming Drachten, de kunstenaars lichten hun ideeën toe en ook kunt u Yasser Ballemans 'voeden' met uw verhaal over Drachten en het water. Daarna is er tijd om op uw gemak de visies van de kunstenaars te bekijken. De ontwerpen voor de stadsmarkeringen van Noord, Oost en Zuid zijn ook te zien.

Opgeven voor de opening
Stuur een e-mail naar info@taak.me.  

Tentoonstelling gratis bezoeken
De tentoonstelling is te zien van 28 juni t/m 7 oktober 2018 elke vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00 -17.00 uur. Het adres van de Sluisfabriek is Tussendiepen 6 in Drachten

 

Dit artikel delen op: mail Twitter Facebook LinkedIn