Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten

Coalitie presenteert hoofdlijnenakkoord

U bevindt zich hier: Home | Nieuws | Nieuws | Juni | Coalitie presenteert hoofdlijnenakkoord

Coalitie presenteert hoofdlijnenakkoord

Geplaatst: 6-6-2018

Op woensdag 6 juni presenteerde Yntze de Vries namens de onderhandelaars het hoofdlijnenakkoord aan burgemeester Tom van Mourik. Ook de beoogd wethouders zijn voorgesteld met daarbij hun portefeuille.

De coalitie stelt een college voor met als wethouders Robert Bakker (ELP), Roel Haverkort (PvdA), Piet de Ruiter (GL en FNP), Eric ter Keurs (VVD) en Marjan Sijperda (ELP).
Volgende week dinsdag 12 juni wordt het hoofdlijnenakkoord besproken met de gemeenteraad en wordt de gemeenteraad voorgesteld de wethouders te benoemen.

Belangrijke thema's in het vastgestelde raadsprogramma zijn de inwoner centraal en een open bestuursstijl. Dit is ook verweven in het hoofdlijnenakkoord. Het hoofdlijnenakkoord pleit voor meer gezamenlijke betrokkenheid en ruimte voor inbreng van inwoners, maatschappelijke organisaties en bedrijven: "Binnen onze mogelijkheden helpen we om ideeën te realiseren. De bestuursstijl sluit hierbij aan. Er is ruimte voor zowel de gemeenteraad als inwoners en anderen om inbreng te hebben. Beleid ontwikkelen we samen. De gemeente heeft meer de rol van regisseur en faciliteert initiatieven uit de samenleving, rekening houdend met het algemeen belang en wettelijke bepalingen. Wanneer iets niet kan, zijn we hier duidelijk in.
Het hoofdlijnenakkoord is net als het eerder vastgestelde raadsprogramma ook niet in beton gegoten. De ontwikkelingen gaan snel en daarom moet er ruimte zijn voor actualisering. Met dit hoofdlijnenakkoord leggen we de accenten." Het is nu aan het college om een uitvoeringsprogramma op te stellen.
Overhandiging hoofdlijnenakkoordFormateur Ton Baas overhandigt het hoofdlijnenakkoord aan burgemeester Tom van Mourik.
Foto: Harry Blokzijl

Dit artikel delen op: mail Twitter Facebook LinkedIn