Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten

Bruggen Smallingerland podium voor kunst

U bevindt zich hier: Home | Nieuws | Nieuws | Januari | Bruggen Smallingerland podium voor kunst

Bruggen Smallingerland podium voor kunst

Geplaatst: 11-1-2018

In kader LF 2018

In onze gemeente worden in 2018 vier beweegbare bruggen, namelijk de twee bruggen in het Polderhoofdkanaal, de Hooidambrug en de Philipsbrug, omgetoverd tot een podium voor kunst. Deze zomer deed de Friese Milieu Federatie een oproep om mee te doen aan de wedstrijd Brug, Brêge, Bridge door een foto, kunstwerk of tekst in te sturen. Van april tot en met september 2018 kunnen inwoners van Fryslân en (water)toeristen genieten van prachtige beelden en teksten op open bruggen.

Het project Brug, Brêge, Bridge is een project voor LF2018 en een initiatief van de Friese Milieu Federatie. Onder ruim 80 Friese bruggen komen doeken te hangen met daarop unieke afbeeldingen, gemaakt door de winnaars van een fotowedstrijd. Een vakjury heeft uit 247 inzendingen 20 winnaars gekozen. De jury bestond uit curator Eelco van der Lingen van het Fries Museum, Dijkgraaf Paul van Erkelens van Wetterskip Fryslân, wethouder Rob Jonkman van de gemeente Opsterland en directeur Doet Boersma van Kunstacademie Friesland. Het thema van de wedstrijd is ‘verbinding’. Een brug is symbolisch een verbinding tussen natuur, cultuurhistorie en water.

Deze bijzondere expositie laat zien hoe mooi Fryslân is en hoeveel creativiteit er in de Fryske mienskip is. Het project wordt onder andere ondersteund door de Friese Milieu Federatie, Wetterskip, Rijkswaterstaat, de Friese gemeenten, LF2018 en de provincie Fryslân.Headammen archieffoto

In Smallingerland worden in 2018 vier beweegbare bruggen omgetoverd tot een podium voor kunst waaronder de Hooidambrug - (archieffoto)

Dit artikel delen op: mail Twitter Facebook LinkedIn