Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten

60e Energiescan bij KV Drachten

U bevindt zich hier: Home | Nieuws | Nieuws | Januari | 60e Energiescan bij KV Drachten

60e Energiescan bij KV Drachten

Geplaatst: 11-1-2018

In kader "Win(st) met Energie"

KV Drachten is de zevende vereniging in Smallingerland die meedoet aan het project “Win(st) met Energie” en de 60ste in Fryslân. Een mooi resultaat voor het project “Win(st) met energie”. Gemeente Smallingerland, provincie Fryslân en Sport Fryslân willen met dit project sportverenigingen helpen bij energiebesparing en het verduurzamen van hun sportaccommodatie. 

Ambitie van de gemeente Smallingerland is om in 2040 een duurzame, schone, sociale en veilige gemeente zijn. Het project “Win(st) met Energie!” geeft invulling aan de ambities en doelstellingen die zijn geformuleerd binnen de Routekaart Duurzaam Smallingerland 2040 en daarom biedt de gemeente deze energiescan aan sportverenigingen met een eigen accommodatie aan.

De eerste indrukken vanuit de energiescan bij KV Drachten laten zien dat er nog veel energiewinst valt te behalen voor de verenigingen. Besparingsmogelijkheden zijn bijvoorbeeld led-lampen in kantine en kleedkamers, minder verlichting, timers op de koelapparatuur, vriezers met ijsjes in de winter uitzetten, de vloerverwarming in de hal in de zomer uitschakelen, timer op de verwarming.

Met de maatregelen uit de energiescan kan KV Drachten veel energie en daarmee geld besparen. Daarnaast wil men in de toekomst ook de mogelijkheden van het investeren in duurzame energie, zoals zonnepanelen, gaan onderzoeken.energiescan

Wethouder Pieter van der Zwan overhandigt een energiemeter aan Jon van Weperen, de voorzitter van Korfbalvereniging Drachten onder het motto: meten is weten.

Dit artikel delen op: mail Twitter Facebook LinkedIn