Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten

Inloopbijeenkomst Leerpark goed bezocht

U bevindt zich hier: Home | Nieuws | Nieuws | Februari | Inloopbijeenkomst Leerpark goed bezocht

Inloopbijeenkomst Leerpark goed bezocht

Geplaatst: 7-2-2018

Buurt bekijkt schetsen fase 2

Afgelopen donderdag bezochten zo'n 40 omwonenden en belangstellenden de inloopbijeenkomst over fase 2 van project Leerpark. In het hoofdgebouw van ROC Friese Poort waren tekeningen te bezichtigen en liepen leden van de projectgroep en schooldirectie rond om vragen te beantwoorden. We organiseerden de bijeenkomst om de laatste stand van zaken te delen met de buurt.

De uitvoer van fase 2 start deze zomer. We gaan in dit deel van het project onder andere bezig met het maken van een verbinding tussen de fietsstraat en het parkeerterrein van ROC Friese Poort. Een brug verbindt beide delen. Voor de rokers realiseren we midden op het Leerpark, aan de rand van het parkeerterrein, een zogenaamde rookfolly. Deze folly is een overkapte rookvoorziening met het uiterlijk van een vroegere kalkoven. Deze kalkovens stonden in het verleden langs de Drachtstervaart, op ongeveer dezelfde plek als het Leerpark nu. Ook is gesproken over de inrichting van het pad langs het sportveld achter de Splitting. Hierover zijn we nog in gesprek met de omwonenden.

Jaap van Bruggen van ROC Friese Poort gaf tijdens de bijeenkomst toelichting op de plannen om het techniekgebouw uit te breiden en het oude gebouw aan de Leidijk te slopen en daarop vervangende nieuwbouw te realiseren. De komende 2 maanden wordt gewerkt aan de verdere planvorming.

In de rechterkolom staan de schetsen die we tijdens de inloopbijeenkomst presenteerden.

Dit artikel delen op: mail Twitter Facebook LinkedIn