Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten

Parkeren in het centrum met feestdagen

U bevindt zich hier: Home | Nieuws | Nieuws | December | Parkeren in het centrum tijdens de kerstvakantie

Parkeren in het centrum met feestdagen

Geplaatst: 19-12-2018

Parkeren in het centrum van Drachten tijdens de kerstvakantie

Op beide kerstdagen is het gratis parkeren in het centrum. Ook in parkeergarage Van Knobelsdorffplein. U moet wel een uitrijkaartje trekken, maar u hoeft dus geen parkeergeld te betalen. De parkeergarage Raadhuisplein is beide kerstdagen gesloten.
 
Parkeren tijdens extra koopavonden en zondagen
Tijdens de extra koopavonden op vrijdag 21 en 28 december is het betaald parkeren in het centrum. Op de extra koopzondagen op zondag 23 en 30 december betaalt u van 12.00 – 17.00 uur ook voor het parkeren in het centrum. De parkeergarage aan het Raadhuisplein is geopend. Voor € 2,50 kunt u er de hele dag staan. Voor vergunninghouders in en om het centrum verandert er niets.

Parkeren tijdens oudjaarsnacht
U kunt uw auto tijdens oudjaarsnacht stallen in parkeergarage Raadhuisplein voor € 5,-. U rijdt uw auto er in op 31 december tot 18.00 uur. Na het inrijden koopt u een uitrijkaart bij de beheerder. Betalen kan alleen contant. De uitrijkaart die u bij het inrijden krijgt, gebruikt u als toegangskaart voor de ingang van het glazen huisje op het Raadhuisplein. De uitrijkaart die u bij de beheerder koopt, gebruikt u bij het uitrijden. Uitrijden kan 24 uur per dag.

Parkeren tijdens Nieuwjaarsdag
In het centrum is het gratis parkeren. De parkeergarages zijn gesloten. Als uw auto in een van de parkeergarages staat, kunt u wel uitrijden.

Parkeren tijdens kerstcircus op het Kiryat Onoplein
Van 22 december tot en met 6 januari is er een kerstcircus op het Kiryat Onoplein. Daardoor zijn er minder parkeerplekken beschikbaar. Bezoekt u het circus? Dan parkeert u uw auto in een van de parkeergarages of op het parkeerterrein bij VV Drachten.

Albert Heijn vergoedt uw parkeergeld tijdens het kerstcircus
Doet u kerstinkopen bij de Albert Heijn aan het Kiryat Onoplein? Dan moet u in verband met het kerstcircus misschien uitwijken naar een betaalde parkeerplaats. In dat geval krijgt u tussen 19 december en 6 januari van de Albert Heijn uw parkeergeld terug. Lever uw kassabon én de kwitantie van de parkeerautomaat bij de servicebalie van de Albert Heijn. Bij de parkeerautomaat hangt een uitleg over hoe u een kwitantie kunt printen. Let op: met mobiel parkeren krijgt u uw geld niet terug.

Dit artikel delen op: mail Twitter Facebook LinkedIn