Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten

Rink van der Veldepriis gecombineerd

U bevindt zich hier: Home | Nieuws | Nieuws | Maart | Rink van der Veldepriis gecombineerd

Rink van der Veldepriis gecombineerd

Geplaatst: 6-4-2018

Uitreiking samen met aftrap schrijversseizoen arkje

De uitreiking van de Rink van der Veldepriis is dit jaar op vrijdag 15 juni en wordt gecombineerd met de start van het schrijversseizoen in het arkje in de Veenhoop. De initiatiefnemers van beide activiteiten hebben een gezamenlijk evenement georganiseerd bij de ark waar Van der Velde in het verleden zelf ook regelmatig verbleef.

Na het wegvallen van de Friese Pers Boekerij, de uitgeverij ging failliet, hebben gemeente, stifting Frysk Letterkundich Museum en Dokumentaasjesintrum (FLMD) en It Fryske Gea de handen ineengeslagen en samen een evenement georganiseerd. Op vrijdag 15 juni krijgt de winnaar van de Rink van der Veldepriis de prijs overhandigd. Stifting FLMD presenteert deze middag de nieuwe schrijvers die het komend seizoen hun intrek nemen in de ark om daar te werken aan een nieuw verhaal, gedicht, boek of bundel. De schrijvers die het afgelopen seizoen in de ark verbleven, doen daar tijdens de bijeenkomst verslag van.

Rechts van dit bericht informatie over de genomineerden van dit jaar: Nyk de Vries, Willem Schoorstra en Geart Tigchelaar.


Dit artikel delen op: mail Twitter Facebook LinkedIn