Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten

Inloopbijeenkomst De Markt goed bezocht

U bevindt zich hier: Home | Nieuws | Nieuws | Maart | Inloopbijeenkomst De Markt goed bezocht

Inloopbijeenkomst De Markt goed bezocht

Geplaatst: 17-5-2018

Aangepast ontwerp n.a.v. reacties.

Ruim 40 omwonenden en belangstellenden kwamen afgelopen dinsdag naar de inloopbijeenkomst over de herinrichting van De Markt. In het gemeentehuis was de aangepaste ontwerptekening te bezichtigen en liepen leden van de projectgroep rond om vragen te beantwoorden. We organiseerden de bijeenkomst om de laatste stand van zaken te delen.
Tijdens een eerdere inloopbijeenkomst, op 4 juli vorig jaar, kregen wij reacties van omwonenden en andere betrokkenen op de concept ontwerptekening. Deze reacties verwerkten wij waar mogelijk in het ontwerp. Het resultaat is een aangepaste ontwerptekening. De nieuwe tekening vindt u hiernaast bij 'lees verder'.

Aanpassingen
• We maakten aan de verbindende straat tussen de Oude Nering en de Oudeweg extra ruimte voor het in- en uitrijden van bevoorradingsverkeer en de oliebollenkraam. Hierdoor komen er twee parkeerplekken minder en minder groen.
• We pasten de in- en uitrit van de parkeerkelder aan. De hekwerken blijven en de natuurstenen bestrating wordt hier nu onderbroken met klinkerverharding
• Tegenover de inrit van de parkeerkelder is de bocht aan de binnenzijde iets verruimd ten behoeve van de bevoorrading van de Aldi. De rand van de groenvoorziening is iets verschoven
• De inrit aan de Oude Nering is verbreed naar 10 meter. Daarbij schoven we ook de bomenrij iets op.
• De situatie rondom de kiosken worden in overleg met de ondernemers nader uitgewerkt.

Voor het kappen van de bomen vroeg de gemeente een kapvergunning aan. Deze bomen zijn inmiddels gekapt.

In het kort
De Markt is en blijft een parkeerterrein. Na de herinrichting is er plek voor ongeveer 145 auto's. Doordat we de ruimte anders gaan indelen, komt er meer ruimte voor groen op de parkeerplaats. De Markt wordt een schakel tussen het centrum en het nabij gelegen Thalenpark. Gelijktijdig met de herinrichting van de omgeving vervangen we de riolering aan de noordzijde van de Markt en de verbinding over het parkeerterrein naar het Moleneind. We plaatsen ook nieuwe openbare verlichting.
Reacties die wij kregen tijdens de inloop leggen wij voor aan het college. Daarna is het plan definitief en kan de aanbesteding plaatsvinden. Wij verwachten dat de werkzaamheden begin 2019 starten. In totaal investeert de gemeente ongeveer € 1.6 miljoen in de herinrichting van de Markt.

Dit artikel delen op: mail Twitter Facebook LinkedIn