Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten

Rook- en stookverbod ingesteld

U bevindt zich hier: Home | Nieuws | Nieuws | Juli | Rook- en stookverbod ingesteld

Rook- en stookverbod ingesteld

Geplaatst: 24-7-2018

Met ingang van 24 juli, vanwege weersomstandigheden

In verband met de aanhoudende droogte, warmte en wind heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Smallingerland besloten om vanaf 24 juli 2018 op basis van artikel 2:18 lid 1 van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) een rookverbod in te stellen in bossen en natuurterreinen.

Dit verbod houdt in dat in Smallingerland met ingang van dinsdag 24 juli het verboden is om in bossen, op heide of veengronden dan wel in duingebieden, of binnen een afstand van dertig meter daarvan:
• te roken gedurende de periode tot 1 september 2018;
• voor zover het de open lucht betreft brandende of smeulende voorwerpen te laten vallen, weg te werpen of te laten liggen binnen honderd meter van de hierboven genoemde gebieden. Overtredingen zijn strafbaar.

Oproep Veiligheidsregio Fryslân
De Veiligheidsregio Fryslân heeft alle Friese gemeenten opgeroepen een rook- en stookverbod in te stellen. Het college van Smallingerland heeft besloten aan deze oproep gehoor te geven.

Verbod verbanden snoeihout geldt nog
Het verbod op het verbranden van snoeihout is al langer van kracht. In heel Smallingerland is het vanwege de weersomstandigheden verboden om snoeihout te verbranden. De gemeente trok verleende ontheffingen tot nader order in.

Dit artikel delen op: mail Twitter Facebook LinkedIn