Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten

Herinrichting kruising en De Kaden

U bevindt zich hier: Home | Nieuws | Nieuws | Juli | vandaag officieel gestart

Herinrichting kruising en De Kaden

Geplaatst: 18-7-2018

vandaag officieel gestart

Vandaag gaf wethouder Robert Bakker het startsein voor de werkzaamheden aan de kruising De Kaden-Dwarsvaart-de Raai en de herinrichting van de Noord- en Zuidkade.

Allereerst wordt de kruising vervangen door een rotonde, die in de zomerperiode wordt gerealiseerd. Daarna is de herinrichting van De Kaden aan de beurt. Het is wenselijk om het grootste deel van de werkzaamheden voor 15 oktober 2018 uit te voeren. In overleg met de ondernemersvereniging van De Kaden is afgesproken dat er geen werkzaamheden plaatsvinden in november en december vanwege de Sinterklaas- en kerstdrukte. Als het nodig is, worden de werkzaamheden in het vroege voorjaar van 2019 hervat.

Omleidingsroute
Tijdens de aanleg van de rotonde kan autoverkeer gebruik maken van de bypass aan de oostzijde van de kruising om van de Noorderdwarsvaart naar de Zuiderdwarsvaart te kunnen rijden en omgekeerd. Tijdens de aanleg van de rotonde zijn De Kaden en de Raai niet bereikbaar vanaf de Noorder- en Zuiderdwarsvaart en omgekeerd. De Kaden en de Raai zijn bereikbaar via de volgende routes:
- de Raai: via Splitting en de Leidijk
- De Kaden: via Berglaan en De Drift
Via bebording wordt de omleiding aangegeven.

Gedurende de werkzaamheden gaat de Singel als ontsluitingsweg open. De betonblokken worden weggehaald. Na de werkzaamheden zal de Singel definitief worden afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer. Een verkeersbesluit hiervoor is in voorbereiding.

Meer informatie
In Breeduit van donderdag 19 juli kunt u over deze herinrichting meer lezen.

Vragen en klachten
Gedurende deze uitvoeringsperiode is aannemer Jansma Drachten BV namens de gemeente het aanspreekpunt bij vragen en klachten. Neem dan contact op met Klaas Kooistra van Jansma Drachten BV via tel 06-51 52 64 10 of via e-mail k.kooistra@jansma.biz.

Dit artikel delen op: mail Twitter Facebook LinkedIn