Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten

André Kuipers sluit Elfwegentocht af

U bevindt zich hier: Home | Nieuws | Nieuws | Juli | André Kuipers sluit Elfwegentocht af

André Kuipers sluit Elfwegentocht af

Geplaatst: 10-7-2018

Zaterdag 14 juli vlagt Andre Kuipers in Drachten de slotparade van de Elfwegentocht af.

Astronaut en ambassadeur van de aarde Dr. André Kuipers vlagt zaterdag 14 juli in Drachten de slotparade van de Elfwegentocht af. Tijdens een ontbijtsymposium spreekt Kuipers voor ruim 600 ondernemers en genodigden in De Lawei. Als astronaut heeft Kuipers met eigen ogen kunnen zien hoe kwetsbaar onze planeet is en wat de grootste bedreigingen zijn. Hij wil laten zien wat we daar zelf aan kunnen doen. Vanuit zijn ervaring als ruimtevaarder zoomt hij in op verschillende aspecten van een duurzame samenleving. Vervolgens vlagt hij de stoet van meer dan 100 fossielvrije voertuigen af, van stint tot shovel. Inwoners langs de route wordt gevraagd de vlag uit te hangen.

Parade van fossielvrije voertuigen
De gemeente Smallingerland en Friesland Lease bieden iedereen de gelegenheid om met fossielvrije voertuigen aan deze unieke parade van meer dan 100 voertuigen mee te doen. Zo rijden vanuit omliggende gemeenten elektrische voertuigen mee en begeleidt de politie de parade op elektrische motoren. De slotparade start bij De Lawei en enkele straten worden daarom afgesloten. Het betreft de Gauke Boelensstraat, Tjalling Wagenaarstraat, Oliemolenstraat, Lange West en Noorderhogeweg. Ook is het op 14 juli vanaf middernacht tot 11:00 uur niet mogelijk om te parkeren op het Kiryat Onoplein en naast De Lawei (Reidingweg). Alle deelnemers aan de parade verzamelen zich bij Schouwburg De Lawei in Drachten en parkeren op het Kiryat Onoplein.
Aan inwoners en ondernemers is gevraagd om langs de route de vlag uit te hangen. Gezamenlijk trekken de deelnemers aan de parade onder politiebegeleiding en in een feestelijke stoet via de Wâldwei (N31) naar Leeuwarden.

De Elfwegentocht
Van 1 tot en met 14 juli staat Friesland in het teken van de Elfwegentocht. De Elfwegentocht is 2 weken feest zonder een druppel benzine of diesel. Zo veel mogelijk weggebruikers reizen fossielvrij. Steden, dorpen, scholen en bedrijven werken samen om er twee weken feest van te maken.
Voor meer informatie zie www.elfwegentocht.nl
Kuipers

 

Dit artikel delen op: mail Twitter Facebook LinkedIn