Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten

Bladkooien staan er weer

U bevindt zich hier: Home | Nieuws | Nieuws | Oktober | Bladkooien staan er weer

Bladkooien staan er weer

Geplaatst: 11-10-2017

140 stuks in Smallingerland

U heeft ze vast al zien staan. De afgelopen week zijn de bladkooien weer geplaatst. De gemeente leegt de bladkooien in principe eens per week, tot het einde van het jaar. Is er veel blad dan komen we vaker. Vorig jaar hebben we meer dan 500.000 kilo blad via de bladkooien ingezameld.

Limiet bereikt

In de afgelopen jaren hebben we op verzoek tientallen bladkooien bijgeplaatst. Er staan op dit moment 140 bladkooien in Smallingerland. Daarmee is onze limiet bereikt. Wilt u graag een bladkooi in uw straat, dan komt u op een lijst te staan. Als omwonenden de huidige locaties nauwelijks of verkeerd gebruiken dan verplaatsen wij een bladkooi. Let wel: we kunnen niets beloven.

Bladkooi niet geplaatst?

Op sommige locaties hebben we dit jaar geen bladkooien geplaatst. Dit komt omdat de bladkooi vorig jaar vernield of gestolen is.

Waarom inzameling blad?

Van bladafval krijg je een betere compost en de kosten voor de verwerking van het blad zijn lager. Verder heeft het als voordeel dat uw gft rolemmer minder snel vol is en u niet meer naar het ecostation hoeft te rijden om uw bladafval daar te brengen.

Wat mag er niet in?

Zakken met bladafval, gras, takken, onkruid, huisvuilzakken, gft, oud-papier, blikjes, stro, etc.

Bij fout gebruik worden bladkooien verwijderd

Het komt nog wel eens voor dat er tuinafval in de bladkooien wordt gegooid. Dat is niet de bedoeling. Klein tuinafval kunt u kwijt in de g.f.t.-rolemmer. Grof tuinafval kunt u naar ecostation aan De Hemmen brengen. Als er teveel rotzooi in terecht komt of als er vandalisme plaatsvindt dan verwijderen we de kooi.

Vragen?

Heeft u nog vragen of behoefte aan meer informatie, bel naar Regon MilieuService (0512-581234) of mail naar afval@smallingerland.nl

Dit artikel delen op: mail Twitter Facebook LinkedIn