Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten

Innovatieprijs voor Sportbedrijf

U bevindt zich hier: Home | Nieuws | Nieuws | Maart | Innovatieprijs voor Sportbedrijf

Innovatieprijs voor Sportbedrijf

Geplaatst: 17-3-2017

iSpace Sports beweegruimte wint landelijke prijs

Uitreiking van smoothies door wethouder van der HorstSportbedrijf Drachten won vorige week de landelijke Innovatieprijs Sportaccommodaties 2017 voor iSpace Sports! Om dat te vieren overhandigde wethouder Jos van der Horst donderdag een kistje gezonde smoothies aan medewerkers van het Sportbedrijf. De overhandiging was in de gymzaal in Opeinde, en dat was niet toevallig. In Opeinde ligt namelijk de allereerste iSpace Sports beweegruimte van de wereld.

iSpace Sports

iSpace Sports is een interactieve, intelligente en innovatieve bewegingsruimte. De sportvloer heeft oplichtende led-lijnen en om je heen wordt sport en spel geprojecteerd met behulp van software en digitale toestellen. Eigenlijk kom je in een wereld terecht die er steeds weer anders uit ziet, en nieuwe sportieve uitdagingen biedt.

Innovatieve gemeente

De gemeente wil graag innoveren, ook op sportgebied. Begin april opent de gemeente een tweede iSpace Sports beweegruimte, namelijk in de nieuwe gymzaal De Waring in de Drachtster wijk De Folgeren. De gemeente steunt dit project door o.a. geld beschikbaar te stellen. Door nu voor de tweede keer ruimte te geven aan dit innovatieve concept, geven we iSpace Sports bovendien de ruimte om hun concept verder te testen, onder de aandacht te brengen en door te ontwikkelen

Dit artikel delen op: mail Twitter Facebook LinkedIn