Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten

Uitspraak arbitrage ongunstig voor Lawei

U bevindt zich hier: Home | Nieuws | Nieuws | Juli | Uitspraak arbitrage ongunstig voor Lawei

Uitspraak arbitrage ongunstig voor Lawei

Geplaatst: 14-7-2017

Spoeddebat gemeenteraad op 18 juli

Afgelopen maandag werd de uitspraak van de Raad van Arbitrage voor de Bouw bekend inzake de vernieuwbouw van de Lawei. Het vonnis is hard en valt negatief uit voor opdrachtgever De Lawei. Ook voor de gemeente is de uitspraak uitermate teleurstellend en onverwacht. Het vonnis betekent dat de gemeente een verlies moeten nemen van € 3,75 miljoen. Dat bedrag stelden college en raad extra ter beschikking om het gebouw op de juiste en afgesproken manier te laten afbouwen.

De uitspraak is zodanig dat het in de rede ligt dat De Lawei tijd neemt om het vonnis te bestuderen en te overwegen of een appel in hoger beroep wenselijk en kansrijk is. De Lawei heeft ook aangegeven die tijd nodig te hebben. Een eventueel appèl moet drie maanden na de uitspraak ingediend zijn. De Lawei informeert het college na de zomer over eventuele vervolgstappen.

Spoeddebat
De gemeenteraad wil een spoeddebat naar aanleiding van de uitspraak. Het debat is aangevraagd door ELP, CDA en VVD. Dat debat vindt plaats op 18 juli en start om 19.30 uur. Zoals bekend heeft verantwoordelijk wethouder Krans inmiddels haar ontslag ingediend naar aanleiding van de uitspraak.

Dit artikel delen op: mail Twitter Facebook LinkedIn