Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten

Cultuurhistorisch jaar zit erop

U bevindt zich hier: Home | Nieuws | Nieuws | December | Cultuurhistorisch jaar zit erop

Cultuurhistorisch jaar zit erop

Geplaatst: 15-12-2017

Terugkijkend: Roerige tiden yn Smellingerlân was succes

 De Roerige tiden yn Smellingerlân, het cultuurhistorisch jaar 2017, zit erop. Tijdens de afsluiting afgelopen zondag, spraken zowel wethouder Ron van der Leck als voorzitter van het kernteam, Tiny Derks, van een  succesvol jaar. De ruim 40 evenementen mochten rekenen op bijna 5000 bezoekers. Een compliment voor alle vrijwilligers was daarbij meer dan op zijn plaats. Dankzij hen kon dit jaar plaatsvinden.

Uitslag fotowedstrijd
Tijdens de afsluitende bijeenkomst werd ook de uitslag van de fotowedstrijd bekendgemaakt. De heren Berend Drent, Sible de Vries en Willem Wilstra gingen er met de eerste 3 prijzen vandoor. Drent won met zijn foto van een scene uit het iepenloftspul Omkearde Staking, een van de publiekstrekkers van dit cultuurhistorisch jaar. Volgens de jury wist hij als beste de Roerige tiden in beeld vast te leggen. De Vries werd tweede met een foto van geschiedenis in een glazen bol, Wilstra kreeg de derde prijs voor zijn foto van een waldhûske.

De winnende foto van Berend Drent.

De heer Sible de Vries won de tweede prijs.

De foto van de heer Willem Wilstra werd derde.

Nieuw thema
Na een jaar met evenementen over onrust, oproer, verzet en verandering kijken we vooruit naar een volgend cultuurhistorisch jaar. Heeft u ideeën over een nieuw thema? Zijn er onderwerpen uit de cultuurgeschiedenis die u graag belicht wilt hebben? Laat het ons weten. Stuur een mail naar communicatie@smallingerland.nl. Wie weet wordt uw voorstel uiteindelijk het centrale thema van het cultuurhistorisch jaar 2019.

Bloemen voor Tiny Derks (links) en Gerrit Leistra (rechts). De heren zaten namens Smelne's Erfskip in het kernteam.

Sean en Berber, leerlingen van het ROC Friese Poort, wonnen de wedstrijd 'Schrijf een protestsong' en traden zondag op.


 

Dit artikel delen op: mail Twitter Facebook LinkedIn