Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten

Afvalinzameling rond de feestdagen

U bevindt zich hier: Home | Nieuws | Nieuws | December | Afvalinzameling rond de feestdagen

Afvalinzameling rond de feestdagen

Geplaatst: 22-12-2017

Een overzicht

Grofvuil
In week 52 van 2017 en week 1 van 2018 halen we geen grofvuil op. Dit in verband met het geringe aanbod en extra werkzaamheden in verband met feestdagen en jaarwisseling.

Oud papierinzameling van hoogbouw rond Kerst en Oud & Nieuw
Het oud papier dat we normaal op maandag in de even week inzamelen (valt op eerste Kerstdag) zamelen we nu in op woensdag 27 december 2017.
Het oud papier dat normaal op dinsdag in de even week (valt op tweede kerstdag) inzamelen, zamelen we nu in op donderdag 28 december 2017.
Het oud papier dat normaal op maandag in de oneven week (valt op Nieuwjaarsdag) inzamelen, zamelen we nu in op dinsdag 2 januari 2018.

Oud papier en PMD inzameling in de winkelcentra rond de kerstdagen
Het oud papier en PMD (plastic-, metalen verpakkingen en drankkarton) dat we normaal op dinsdag (valt op tweede kerstdag) in het winkelcentrum De Drait, winkelcentrum Noorderpoort en winkelcentrum Drachten ophalen, zamelen we nu in op vrijdag 29 december 2017.

Textiel / papier / PMD- containers ecoparkjes
Woensdag 27 december 2017 sluiten we de ondergrondse containers voor textiel, papier en PMD. De ondergrondse containers voor textiel, papier en PMD kunt u in de loop van dinsdag 2 januari 2018 weer gebruiken.

Blipverts bij ecoparkjes
De inzamelstations voor cd's, batterijen, adapters enz. worden 23 december 2017 afgesloten. Vanaf 6 januari 2018 zijn alle Blipverts weer open.

LET OP!! Wijziging in verband met Nieuwjaarsdag
Het G.F.T.-afval (wijk 2), restafval (wijk 3), oud papier en PMD (wijk 14) en PMD (wijk 16) dat we normaal op maandag 1 januari 2018 inzamelen, zamelen we nu in op zaterdag 30 december 2017.

Afvalbakken dicht
Vanaf 27 december beginnen we met het afsluiten van afvalbakken. Dit doen we om de vuurwerkschade zoveel mogelijk te beperken. In de laatste week van het jaar gaan alle bakken dicht, ook de hondenpoepbakken. Na de jaarwisseling gaan alle bakken zo snel mogelijk weer open.

Dit artikel delen op: mail Twitter Facebook LinkedIn