Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten

Werkzaamheden in en om Centrum Drachten

U bevindt zich hier: Home | Nieuws | Nieuws | April | Werkzaamheden in en om Centrum Drachten

Werkzaamheden in en om Centrum Drachten

Geplaatst: 21-4-2017

Aanpassing werkzaamheden Kaden en Berglaan

Het busstation aan het Van Knobelsdorffplein gaat binnenkort flink op de schop. Daarnaast staat de herinrichting van De Kaden op het programma en gaan we aan het werk op De Splitting. Met andere woorden: allerhande werkzaamheden in en om het centrum van Drachten. Bereikbaarheid van het centrum, doorstroom van het verkeer en doorgang van het (bus)verkeer zijn hierbij belangrijke items. Met dit in het achterhoofd hebben we de planning van de werkzaamheden aan de Berglaan en De Kaden aangepast.

Berglaan afgesloten van 10/7 tot 1/9

De oorspronkelijke doelstelling was om de Berglaan te allen tijde open te houden voor het verkeer. Dit blijkt niet haalbaar. De dienstregeling van de bussen zou als gevolg van de werkzaamheden behoorlijk aangepast moeten worden, met gevolgen voor de gehele dienstregeling in Zuidoost Friesland. Daarom is nu besloten om de Berglaan tussen De Drift en het Laweiplein toch af te sluiten van 10 juli 2017 t/m 1 september 2017. Een groot deel van deze periode valt binnen de zomervakantie. Tijdens de bouwvak wordt dus ook gewoon doorgewerkt. Voor het verkeer worden omleidingen ingesteld. Het oude busstation blijft gedurende die periode beschikbaar voor busverkeer. Bussen kunnen dan rijden volgens de bestaande dienstregeling.

Planning De Kaden

Momenteel zijn de nutsbedrijven bezig op De Kaden. Dat werk is voor de bouwvak klaar. De planning was om aansluitend te starten met de herinrichtingswerkzaamheden. Dat zou stremmingen tot gevolg hebben. Deze stremmingen zouden dan samen vallen met de tijdelijke sluiting van de Berglaan. Dit lijkt ons niet verstandig. Daarom hebben we besloten om de herinrichting van De Kaden te verschuiven naar het vroege voorjaar van 2018. Mogelijk in combinatie met de aanpak van  de kruising De Kaden-Noorderdwarsvaart om zodoende de overlast op De Kaden zoveel mogelijk te beperken.  

Planning Splitting

Meer over de definitieve planning en maatregelen gedurende de werkzaamheden aan De Splitting leest u later in ons huis-aan-huisblad "Breeduit". Duidelijk is wel dat de start van de werkzaamheden iets later zal plaatsvinden. Op dit moment gaan we uit dat de werkzaamheden eind mei zullen aanvangen.

Investeringsagenda

De projecten herinrichting Splitting en de verbetering van het busstation Van Knobelsdorffplein worden uitgevoerd in het kader van de Investeringsagenda Drachten Heerenveen.

Dit artikel delen op: mail Twitter Facebook LinkedIn