Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten

Kunstplan Bestemming Drachten

U bevindt zich hier: Home | Nieuws | Nieuws | Februari | Kunstplan Bestemming Drachten

Kunstplan Bestemming Drachten

Geplaatst: 16-2-2017

Stadsmarkeringen voor een stad onderweg

De Gemeente Smallingerland werkt aan een opzienbarend en ambitieus plan. In de vier windrichtingen, bij de belangrijkste toegangswegen naar de stad, komen eigentijdse stadsmarkeringen. Gedurende twee jaar wordt in co-creatie met de stad gewerkt aan permanente state of the art kunstwerken die Drachten een nieuw aanzien zullen geven.

In vroeger tijd zorgden stadspoorten voor een afbakening van de stad. Tegenwoordig is de grens tussen stad en platteland minder duidelijk. Met bijzondere stadsmarkeringen wil Drachten weer herkenbaar worden, en als bestemming onderscheidend en attractief.

Het bureau TAAK schreef in opdracht van de Gemeente Smallingerland het kunstplan dat de titel kreeg: Bestemming Drachten. Ten grondslag aan het plan ligt het idee van de reis. Innovatief en ondernemend: kenmerken die zijn ingebakken in het Drachtster DNA. Van traditie naar vernieuwing, van maakindustrie naar Smart Industry, op weg naar duurzame energie transitie. Van een stad waar van alles te ontdekken valt, naar een culturele hub. Kortom, Drachten is onderweg en maakt sprongen richting de toekomst.

Meer details op de site van Kunstplan Bestemming Drachten: klik op de link in de kolom hiernaast.

Logo kustplan

Dit artikel delen op: mail Twitter Facebook LinkedIn