Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten

Bijstand / minima

U bevindt zich hier: Home | Uitvoering | Welzijn en zorg | Bijstand / minima

Bijstand / minima

Geen werk? Geen inkomen? In Smallingerland hebben we een vangnet dat meer inhoudt dan uitrekenen of u in aanmerking komt voor een uitkering.

Contacten met Sociale Zaken gaan op afspraak. Het telefonisch spreekuur is elke werkdag van 8.30 tot 10.00 uur, telefoon 0512 581 234.

In het gemeentehuis kunt u 's morgens terecht bij het Ping spreekuur: voor persoonlijk en vertrouwelijk financieel advies. Kom langs om financiële problemen te bespreken vóór ze levensgroot worden.

In de Minimagids vindt u allerlei regelingen overzichtelijk op een rijtje gezet. Hebt u een laag inkomen, kijk dan in de gids of u in aanmerking komt voor één voor deze regelingen.

In Smallingerland geldt ook kwijtschelding van bepaalde belastingen voor mensen met een laag inkomen. De mensen die een uitkering van ons ontvangen, krijgen deze kwijtschelding vanzelf. Valt u niet onder deze groep, dan kunt u zelf even checken of u misschien in aanmerking komt.

Alle jongeren tot 27 jaar moeten een opleiding volgen of werken. De gemeente kan jongeren die dat niet doen, een werkleeraanbod doen: dat is een mogelijkheid om alsnog een opleiding te volgen of werkervaring op te doen in een leerbaan.

Als u een uitkering ontvangt moet u veranderingen in uw situatie doorgeven aan de gemeente. Dat kan met het wijzigingsformulier hiernaast. Wijzigingen moet u binnen 7 werkdagen doorgeven. Twijfelt u of u iets moet melden? Neem dan altijd contact op met uw consulent.