Wind Design + Build bouwt nieuwe sporthal de Drait

Op donderdagochtend 16 september ondertekenden de gemeente Smallingerland en de Drachtster onderneming de samenwerkingsovereenkomst voor de nieuwe sporthal. Wind Design + Build kreeg de opdracht gegund na een aanbestedingstraject.

Planning

We verwachten in het voorjaar van 2022 te beginnen met de sloop van de huidige sporthal. De nieuwe sporthal is volgens de planning klaar voor de start van het schooljaar 2023-2024. Voor de bouw van de nieuwe sporthal is ongeveer 6,5 miljoen euro gereserveerd. Het eerste ontwerp wordt dit najaar verwacht.

Belangrijke sportvoorziening

De sporthal wordt gebruikt door scholen uit de gemeente en tal van sportverenigingen zoals de korfbal-, badminton-, volleybal- en turnvereniging. Hij voldoet niet meer aan de huidige kwaliteitseisen. Wethouder Felix van Beek benadrukt het belang van de komst van een nieuwe sporthal: 'De Drait is een belangrijke sportvoorziening voor Drachten en Smallingerland. Veel doelgroepen maken er gebruik van. Het is daarom ook fijn dat er in de toekomst weer gesport kan worden in een moderne en kwalitatief goede voorziening'.

Ook Sportbedrijf Drachten is blij met het nieuwe onderkomen voor sporters. 'Als Sportbedrijf Drachten zijn we verheugd dat Wind Design + Build de nieuwe sporthal de Drait gaat realiseren. Door hun expertise op het gebied van moderne sportaccommodaties en hun lokale wortels weten ze als geen ander wat voor soort gebouw de Drait nodig heeft.' aldus Evert-Jan Siderius.

Specialist in maatschappelijk vastgoed

Wind Design + Build is gespecialiseerd in het ontwerpen en realiseren van maatschappelijk vastgoed. Directeur Roelof Wind over de opdracht: 'We zijn verguld met de opdracht van gemeente Smallingerland voor de nieuwe sporthal de Drait, in onze vestigingsplaats Drachten. We zien er naar uit om in overleg met omwonenden, gebruikers, gemeente Smallingerland en exploitant maatwerk te leveren en daarmee een kwaliteitsimpuls voor de wijk de Drait en de sport te realiseren.'

Tijdelijke sportaccommodaties beschikbaar

Tijdens de sloop en bouw van de nieuwe sporthal maken scholen in de gemeente gebruik van andere sporthallen in de omgeving.