Proef met containertuintjes in De Trisken van start

In wijk De Trisken in Drachten is donderdag 2 september een containertuin geplaatst rond de ondergrondse container. Het komende jaar gaan we kijken of dit helpt om rondslingerend afval te voorkomen. Buurtbewoners gaan het tuintje onderhouden.

Containertuin tegen zwervend afval

Het gebeurt in onze gemeente regelmatig dat mensen afval naast de ondergrondse containers zetten in plaats van het erin te gooien. Dat is vervelend voor omwonenden, want het kan zorgen voor stank en ongedierte en het trekt vaak nog meer afval aan. Daarnaast zorgt het voor een extra kostenpost voor gemeente en inwoners. Met het containertuintje proberen we deze problemen te verhelpen.

Positieve samenwerking

De containertuin bij het ecoparkje in De Trisken is een samenwerking tussen de wijkraad, M.O.S. en gemeente. Het doel is om samen op een positieve manier het achterlaten van afval naast de container tegen te gaan en om de buurt groener te maken. Na afloop van de proef delen we de resultaten met andere wijken, zodat er in de toekomst misschien nog meer containertuintjes komen. Het buurtbudget is daarbij een mooi hulpmiddel.

Duurzaam en groen

De containertuintjes zijn helemaal circulair gemaakt. Zo zijn de randen van 100% ge-3D-print PMD-afval gemaakt. Nog een reden dus om het afval niet naast maar in de container te gooien.