Nieuwe subsidies voor energiebesparende maatregelen in huis

Komend najaar kunnen inwoners van de gemeente Smallingerland weer subsidie aanvragen voor energiebesparende maatregelen. Dit jaar ligt de focus op inwoners met een huurwoning, maar ook huiseigenaren kunnen er gebruik van maken.

Regeling Reductie Energieverbruik

De subsidies vallen onder de Regeling Reductie Energieverbruik (RREW). Daarmee heeft de gemeente in totaal € 600.000 beschikbaar voor ondersteuning van energiebesparende maatregelen. We ondersteunen daarmee ongeveer 6.000 huishoudens. Dat doen we op verschillende manieren:

  • We geven 6.000 vouchers van € 75 uit. Die kunt gebruiken voor energiebesparende maatregelen of een slimme thermostaat. Als u een sociale huurwoning heeft, kunt u daarmee ook kiezen voor een energiecoach-traject. Huiseigenaren hebben de optie om de voucher te gebruiken voor een energiescan.
  • Van 30 oktober tot en met 5 november organiseren we de Duurzame week van Smallingerland. Hierover leest u later meer.
  • Kinderen in de basisschoolleeftijd kunnen meedoen met Junior Energiecoach. Op interactieve manier leren zij daarmee over energieverbruik en -besparing.
  • Huiseigenaren kunnen gebruik maken van een collectieve kortingsactie voor huisisolatie en voor ramen en kozijnen.
  • Stichting HIER heeft een bewonersspel ontwikkeld. Buurtbewoners maken hiermee kennis met elkaar, en met het thema aardgasvrij wonen.

Meer informatie volgt

Binnenkort leest u op onze website hoe en wanneer u subsidies aanvraagt en hoe u mee kunt doen met de activiteiten. Houd daarvoor onze website, social media en nieuwsbrief in de gaten.