Evert Schut benoemd tot Ridder in de Orde van de Oranje Nassau

Donderdag is in Ermelo Evert Schut (67) benoemd tot Ridder in de Orde van de Oranje Nassau. Schut, woonachtig in Drachten, kreeg het lintje opgespeld in Ermelo, bij zijn afscheid van de Stichting Open Doors. Burgemeester Jan Rijpstra was er speciaal voor naar Ermelo afgereisd. 

Achtergrond

Evert Schut (7 augustus 1953) heeft na de militaire dienst zijn vrouw Nelie ontmoet. Ze zijn in die tijd tot het geloof gekomen. Beiden hebben een bijbelschool in Engeland gevolgd. Al snel begonnen ze met het smokkelen van bijbels, via bijvoorbeeld een dubbele bodem in een bestelbusje, naar het Oostblok.

De heer Schut ging werken bij de door Anne van der Bijl opgerichte stichting, die nu Open doors heet. Als vijfjarige smokkelde zoon Mathieu in zijn rugtas bijbels over de Chinese grens. Regelmatig stond vader Evert oog in oog met kindsoldaten en vaak was er de spanning of hij levend thuis zou komen van zijn reizen/missies. De heer Schut nam donderdag afscheid als internationaal velddirecteur van Open Doors in Ermelo. Vandaar dat hij op deze dag in Ermelo de Koninklijke Onderscheiding ontving.

De drie leden van de familie Schut hebben lang in Voorthuizen (bij Barneveld) gewoond. Omdat er veel familie in Fryslân woont is het echtpaar circa 15 jaar geleden naar Drachten verhuisd.

Koninklijke onderscheiding Evert Schut