Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten

afval overzicht

U bevindt zich hier: Home | afval overzicht

afval overzicht

Beschrijving

Digitale afvalkalender

Vanaf 2019 werken we alleen nog maar met de digitale Afvalwijzer. De papieren afvalkalender die voorheen op uw deurmat viel is verleden tijd. U kunt op www.mijnafvalwijzer.nl of de AfvalwijzerApp zien wanneer wij het gft, restafval, oud papier en plastic- en metalen verpakkingen en drankkartons (PMD) bij u ophalen.

Hoe werkt Mijnafvalwijzer.nl

1. Ga naar www.mijnafvalwijzer.nl.
Vul uw postcode en huisnummer in. U ziet dan een schema van de dagen waarop wij bij u gft, restafval, oud papier en plastic- en metalen verpakkingen en drankkartons (PMD) ophalen.
2. Onder Menu ziet u verschillende knoppen zoals het 'Afval ABC'. Weet u even niet of uw chipszak bij PMD of restafval hoort? Dan kunt u het in het AfvalABC opzoeken.
3. Onder het kopje Scheidingsinformatie vindt u informatie over PMD, papier en ander afval.
4. Onder het kopje GPS (in App) / Inzamellocaties op www.mijnafvalwijzer vindt u de verschillende locaties van de ondergrondse containers voor glas, oud papier, textiel en PMD.
5. U kunt een alert instellen. Dan krijgt u automatisch een berichtje via een smsje of e-mail. Dat moet u 1x instellen. Zo'n herinnering is handig, want dan weet u precies wanneer u het afval aan de straat moet zetten. U kunt alerts instellen op www.mijnafvalwijzer onder Menu (notificaties). In de App staat dit bij Instellingen.
6. U kunt een jaarschema (pdf) uitprinten, maar kijk dan nog wel af en toe op www.mijnafvalwijzer.nl voor eventuele wijzigingen.

De gratis app Afvalwijzer is beschikbaar voor de iPad, iPhone, Android- of Windowsphone.